titel02Spam vermijden

subtitel Link naar forum: http://www.jeugdwerker.be/forum/index.php?topic=11.0 

ondertitelTutorial

Er was al een tutorial rond spam bestrijden, maar beter nog is spam vermijden!

Niets is zo vervelend als de mailbox van uw jeugdvereniging voor 90 % uit spam bestaat.
Het is daarom raadzaam om volgende puntjes in acht te nemen.

- Als jeugdvereniging met een website, wil je natuurlijk het mailadres van de vereniging publiceren op jullie eigen webstek. Een gevolg daarvan is, dat spambots dit adres snel oppikken en vol gaan spammen. Het is daarom raadzaam jullie mailadres te vermelden als voorbeeld AT voorbeeld DOT be in plaats van voorbeeld@voorbeeld.be . De meeste gebruikers snappen dan wel wat ze van jullie mailadres kunnen maken. Een andere mogelijkheid is een Anti-Spam script gebruiken zoals deze.

- Gebruik gratis mailadressen voor registratie op websites en andere internetprocedures waar een geldig mailadres voor nodig is. Hotmail en Gmail zijn daar uitermate geschikt voor. Het mailadres van je vereniging kun je dan uitsluitend gebruiken voor mailings en publicatie op je eigen site?

- Gebruik wegwerp-adressen. Dit is één van de beste manieren om éénmalige registraties op te vangen. DEA-diensten (Disposable E-mail Adress) forwarden een mail naar uw echte adres dat daarbij gemaskeerd wordt. Als zo'n adres gespammed wordt, kan u het eenvoudig afsluiten. Enkele goede diensten zijn www.mail-shell.com en www.spamex.com.

- Als je ergens je mailadres moet invoeren en er is geen echte reden om een geldig mailadres te gebruiken, geef dan gewoon een vals en onbestaand mailadres in.

- Geef nergens je mailadres prijs op internet als dit niet nodig is. Bijvoorbeeld als je een gastenboek van een andere jeugdvereniging tekent, vul dan nooit een mailadres in, want spambots pikken zo weer je mailadres op.

- Antwoord nooit op spam. Verzoeken of dreigementen aan spammers werken averechts, evenals ingaan op hun aanbod om u van hun lijst te verwijderen. Aan de andere kant van de lijn bevindt zich een stuk software dat op grond van uw reactie vaststelt dat uw adres bestaat, en nog meer spam stuurt.

- Populair zijn de zogezegde forward mails met leuke mopjes, maar ook deze kunnen spam veroorzaken. Als u zelf een forward mail stuurt naar je contacten, zet deze dan niet in het 'aan' vak, maar zet ze in 'bcc', zo kan niemand zien aan wie je de mail allemaal stuurde.
Als u zelf zo'n forward ontvangt en u ziet in de mail een ellenlange lijst aan geadresseerden staan, waaronder uzelf, vraag dan vriendelijk aan die persoon om in het vervolg niet het adres van je jeugdvereniging te gebruiken of in het vervolg het 'bcc' vak te gebruiken voor zo'n mails.

Als je bovenstaande tips in acht neemt, dan zal de kans op het ontvangen van spam aanzienlijk verminderen.

Helemaal uitsluiten is helaas onmogelijk, maar dan kan je nog altijd een spamfilter installeren.

Keer terug

 
© Jeugdwerker.be - Disclaimer

Jeugdwerker.be - Watering 1- 8020 Ruddervoorde -