categoriegemeentekaart

titel01Scouts Mechelen - Sint-Katrom  (Toon zonder kaart)
Scouts en Gidsen Vlaanderen [A3404G]
Gouw Opsinjoor - District Dyle
www.katrom.be
Katelijnekerkhof 4, 2800 Mechelen
Wij verhuren ons lokaal: Scoutslokaal Katrom.
Wij zijn een kleine gezellige stadsscouts voor jongens en meisjes. Reeds 85 jaar zorgen wij voor een ontspannen sfeer waar jongeren zichzelf kunnen ontdekken. Stadsspel, knutselen, ravotten, op weekends en op kamp, dat "ietsje" extra... Iedereen is welkom in onze lokalen aan de Katelijnekerk.
Waar?
Al meer dan 90 jaar geleden is het allemaal begonnen voor scoutsgroep Sint-Katrom. Een scoutspublicatie van 1922 vermeldt het bestaan van de 5de Troep Sint-Catharina of Katelijne Patronaat op de Sint-Katelijne parochie.

In 1930 wordt het VVKS opgericht en krijgt onze groep de aanduiding 4de BP. Vlak na de Tweede Wereldoorlog vindt een eerste fusie plaats. Het Bruine Kruis (Don Bosco-groep) heeft lokalenproblemen en vraagt hulp aan de 4de BP.

Beide groepen smelten samen en de benaming Don Bosco wordt door onze groep overgenomen. In die periode komen ook de eerste meisjes in de groep bij de welpenleiding. En voor die tijd was dat al heel wat. Een tweede fusie vindt plaats in de jaren '70. Ditmaal klopt scoutsgroep Sint-Rombouts van de nabijgelegen Sint-Romboutsparochie aan. De benaming Don Bosco verdwijnt en maakt plaats voor die van Sint-Rombouts. Het oude groepsnummer blijft echter behouden.

Vanaf het begin van de jaren '80 heeft onze groep een gemengde werking. De 4de BP Sint-Rombouts (de jongens) en de 11de BP Sint-Katelijne (de meisjes) smelten samen tot Sint-Katrom 4de-11de BP, onze huidige groepsnaam.
Wanneer?
Lidgeld?
Das?
das

subtitelStaat je vereniging nog niet in onze databank? Registreer je dan snel voor een gratis Jeugdwerker Account!

Disclaimer:
Iedereen kan vrij gebruik maken van de gegevens uit onze jeugdwerkdatabank, maar het is in geen geval toegestaan de gegevens te kopiŽren en/of over te plaatsen naar uw eigen website. Wij doen ons uiterste best om deze databank actueel te houden, maar Jeugdwerker.be is in geen geval aansprakelijk voor foutieve gegevens en eventuele problemen die hieruit voortvloeien. Zijn uw gegevens niet correct, log dan in op het control panel om uw gegevens aan te passen. Beschikt uw echter niet over de juiste logingegevens, neem dan met ons contact op via onze contactgegevens en wij passen de gegevens aan. Staat u helemaal niet vermeld in de database, registreer dan voor een gratis jeugdwerker account.

[ Gegevens laatst gewijzigd op: 2015-09-29 ]
 
© Jeugdwerker.be - Disclaimer

Jeugdwerker.be - Rapaertstraat 67 - 8310 Assebroek -